dinsdag 23 oktober 2012

Wat ik met kinderen heb? Een heleboel!

Als ik heel goed nadenk begon het bij mij als 15 jarig meisje. In mijn woonplaats wordt sinds 1960(!) ieder jaar in de zomervakantie een kindervakantieweek georganiseerd. Als kind vond ik het al geweldig, maar als 15 jarige mocht ik eindelijk als leiding mee doen. Geweldig was dat! Een week lang rond een thema allerlei spelletjes doen met een groepje van zo’n 20 kinderen samen met iemand anders. Daarnaast was ik de oppas van vele gezinnen. Op het hoogtepunt had ik wel zeven adressen. Grappig detail is dat het bijna allemaal jongens waren!

Eigenlijk vond iedereen het raar dat ik Engels ging studeren. Ik niet. Ik wilde graag net zo goed Engels kunnen spreken als het Nederlands. Maar iedere zomervakantie begon ik toch weer over mijn studiekeuze te twijfelen. Alleen wist ik niet wat ik dan wel zou moeten studeren. Hier en daar wel eens wat aangevraagd en iets met kinderen leek me dan nog wel leuk. Op een gegeven moment had ik me zelfs ingeschreven voor SPW-3 kinderopvang, maar toch op het allerlaatste moment er van afgezien en mijn studie Engels afgemaakt.

Na mijn studie ging in aan de slag op een kantoor, maar werken met kinderen bleef ik doen als vrijwilliger Educatie op een kinderboerderij. Daar kreeg ik regelmatig van leerkrachten te horen dat ik leuk met kinderen om kon gaan en hun taal sprak. Dus toen ik na 4 jaar mijn ontslag kreeg op kantoor ging ik me toch maar oriënteren op een andere carrière: Werken met kinderen, en schreef me in voor de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, differentiatie Kinderopvang.

Nu, een aantal jaren verder, ben ik pedagogisch medewerker op een kleine BSO in een pittoresk dorpje in Brabant en blogger voor Quebble. De onderwerpen waar ik voornamelijk over ga bloggen zijn bewuste opvoeding, natuur- en milieubeleving en wat me nog meer bezig houdt waar het om kinderen gaat.

Over Judith: Getrouwd, mama van Rembrandt (2010), pedagogisch medewerker op een BSO, kindvriendelijk, educatief, groen, duurzaam, inventief, biologisch, vegetarisch, creatief, diervriendelijk, linkshandig, Londonfan en soms een chaoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten