maandag 18 februari 2013

Gastvrijheid in de kinderopvang: Communicatie met ouders maakt het verschil!

Als we willen kan het! Dat zijn de woorden waarmee Lebbis in het filmpje hieronder afsluit. In zijn show neemt hij je mee naar het perfecte terrasje, waar alles klopt, gastvrijheid hoog in het vaandel staat, je optimaal kunt genieten en prompt 25% fooi geeft… Is die beleving die Lebbis beschrijft ook in de kinderopvang te realiseren? Als ik kijk naar de BSO waar mijn zoontje zit valt daar nog progressie te boeken op het gebied van gastvrijheid. De pedagogisch medewerkers doen het prima hoor en mijn zoontje gaat met plezier heen, maar naar mij als ouder toe zijn er wel wat verbeterpuntjes, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie. De pedagogisch medewerkers willen zeker weten kwaliteit leveren, ze zijn enorm gedreven, maar het is nog niet het gevoel van het terrasje dat lebbis bespreekt.

Kinderopvang: Een plek waar mijn kind zich veilig kan ontwikkelen, uitgedaagd wordt en plezier maakt. Een plek die mij faciliteert om naast het moeder zijn, ook gewoon een leuke en drukke baan te hebben.

Op een drukke dag breng ik mijn zoontje gehaast weg, hij wordt vrolijk ontvangen en ik vertrek met een gerust hart naar mijn werk. ’s Middags check ik even mijn mail en zie dat er een nieuwe foto op Quebble is geplaatst van mijn zoontje die heerlijk aan het sporten is. Onderweg naar huis beland ik in de file en ik dreig te laat te komen. Ik bel snel de BSO, het is geen probleem, “doe maar rustig aan en rij voorzichtig” wordt mij gezegd. En dat doe ik, hij is in goede handen. Uiteindelijk valt het allemaal mee, vijf minuten te laat haal ik hem op. Het is nog druk op de groep, veel ouders zijn vertraagd door het slechte weer. Mijn zoontje pakt zijn jas en tas en ik krijg mijn bestelde verse maaltijd mee met de mededeling dat alles goed is gegaan en er een berichtje op Quebble staat. “Hoe was je dag vandaag?” vraag ik aan mijn zoontje. Maar hij is moe en heeft geen zin om hier uitgebreid over te vertellen. Nadat hij op bed ligt open ik Quebble en zie zowel van school als van de BSO een kort verslag over de belevenissen van Tom, met daarbij een uitnodiging voor een high tea op de BSO… Klinkt als de ideale BSO…

Als we willen kan het! Hoe ziet jouw ideale kinderopvang eruit? Of hoe laten jullie als organisatie zien dat het kan? Het zijn de kleine dingen die het verschil maken voor ouders en er is niet veel extra’s nodig om de ideale BSO te zijn! 

Door: Wanda Catsman | Community manager Quebble.com en moeder van Tom (9 jaar)