maandag 11 maart 2013

Focus: om de moeder te worden die ik altijd al wilde zijn

Als alleenstaande moeder wil je heel veel, maar bovenal het beste voor je kind. Dus wat doe je? Je gaat werken, werken en nog eens werken… In ieder geval, dat deed ik. Een part-time baan van 32 uur en daarnaast een eigen bedrijf. Dat betekende 4 dagen werken en op woensdagochtend en in de avonden alle energie steken in de zaak. De woensdagmiddag en de weekenden waren heilig zei ik altijd, maar stiekem zat ik dan zo nu en dan ook nog te werken.

Met al dat werken dacht ik mijn zoon alles te kunnen geven, goede opvang, regelmatig tijd met zijn moeder en zo nu en dan leuke uitstapjes. Maar niets bleek minder waar… Hij heeft absoluut goede opvang, maar een moeder die altijd druk is en eigenlijk te weinig tijd over heeft zodra hij thuis komt. Daarnaast blijven briefjes van school ongelezen in de tas zitten, simpelweg omdat ik vergeet te kijken, waardoor we dingen missen, of snel op het laatste moment geregeld moeten worden.

Het combineren van een baan, een bedrijf en een privé leven is een hele klus. Vol overgave stortte ik me erin en wilde ik mensen inspireren en mijn kennis delen, met als gevolg dat ik alles half deed. Eigenlijk wist ik het al veel langer, maar toen ik ineens geveld werd door de griep en geen kant meer op kon, besefte ik me dat het niet langer meer zo kon. Wat wil ik nou echt? Waar ga ik me op richten?

Ik wil een goede moeder zijn, een lieve en zorgzame partner en een betrouwbare medewerker. Ik wil me verder ontwikkelen in marketing en communicatie en me volledig kunnen toeleggen op het succesvol maken van Quebble. Want hoe makkelijk zou het zijn als alle communicatie rond mijn kind online plaats kan vinden zodat ik nooit meer briefjes over het hoofd zie?

Toen ik dit voor ogen had, wist ik wat me te doen stond. Keuzes maken is niet altijd makkelijk, maar met een duidelijke focus, weet ik dat het goed komt. Mijn bedrijf ga ik stopzetten en mijn zoontje en vriend kunnen rekenen op een lieve, zorgzame vrouw die 100% aandacht kan geven en niet in haar hoofd met 10 andere dingen bezig is. In mijn werk kan ik me volledig gaan richten op Quebble en de wereld laten zien en ervaren hoe belangrijk communicatie rond het kind is. En wie weet vind ik de rust en de ruimte om een opleiding te gaan volgen richting communicatie en marketing.

Focus betekent voor mij kiezen voor mezelf en daarmee mee ruimte creëren voor mensen en zaken die belangrijk voor me zijn. Wat is jouw focus en welke keuzes heb jij gemaakt om je volledig toe te kunnen leggen op dat wat voor jou belangrijk is?

Door: Wanda Catsman | Community manager Quebble.com en moeder van Tom (9 jaar)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten