donderdag 18 april 2013

Jarig kind krijgt steeds vaker verjaardagsbox

Stichting Jarige Job verwacht in 2013 20.000 kinderen uit gezinnen met grote financiële problemen een leuke verjaardag te bezorgen.

Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat 61.000 kinderen in Nederland sociaal worden uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op sportclubs of muziekverenigingen, kunnen niet mee op schoolreis en de mooiste dag van het jaar, hun verjaardag, kunnen ze vaak niet vieren.

Stichting Jarig Job is in 2012 gestart om deze kinderen te verrassen met de verjaardagsbox met alles erop en eraan. Zoals versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.

“Het is heel erg als zij geen cadeautje krijgen als ze jarig zijn of niet kunnen trakteren op school. Uit schaamte melden deze kinderen zich soms zelfs ziek. Dat terwijl hun verjaardag juist een van de mooiste dagen van het jaar hoort te zijn. Door een verjaardagsbox kunnen ouders kinderen wél een mooi cadeau geven en ze snoep laten uitdelen. Zo stijgt hun gevoel van eigenwaarde.”  Aldus Robert Leydes van Jarige Job in Metro.

Stichting Jarige Job werkt samen met de voedselbank. Met behulp van gemeenten hoopt Jarige Job straks ook gezinnen te kunnen bereiken die niet bij de Voedselbank geregistreerd staan. Zo hopen ze in 2014 ruim 60.000 kinderen een mooie verjaardag te bezorgen.

Door: Wanda Catsman

Bron: Metro
Foto: Jeff Osborn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten