zaterdag 21 december 2013

"Afkicken"

Na 8 weken hard werken is het nu kerstvakantie.
En zoals waarschijnlijk heel veel juffen en meesters moet ik er altijd erg aan wennen.

De laatste 2 weken voor de vakantie is het enorm druk op school. Sinterklaas is nog niet uitgezwaaid, of de kerstspullen worden alweer tevoorschijn gehaald. De kerstboom wordt in elkaar gezet en opgetuigd.
In mijn klas zag het er weer fantastisch uit! De kinderen mochten allemaal ballen in de boom hangen en de klas versieren met de versieringen die uit de dozen kwamen. Deze juf houdt niet van gekleurde ballen, dus een keurige, met zilveren ballen en piek versierde boom, verlichtte de klas de afgelopen 2 weken.

De woensdag voor de vakantie hebben wij altijd het kinderkerstdiner in de klas. Kinderen nemen eten mee, kleden zich mooi aan en met de hele klas wordt er gezellig gegeten en gedronken.
Het "restaurant" open ik altijd door de kinderen een champagneglas te geven, deze te vullen met kinderchampagne en dan houd ik mijn "speech". We proosten met z'n allen op de mooie gebeurtenissen die zijn geweest en de mooie dingen die nog gaan komen. Ik vind het vaak toch iets emotioneels hebben. In korte tijd leer je de kinderen goed kennen en bouw je een enorm sterke band op. Het speech-moment is altijd een mooi moment.
Dit jaar was er weer zoveel eten dat we uren door konden eten in ons "restaurant". Deze kerstavond kon niet afgesloten worden zonder een modeshow, waar we ontzettend met elkaar hebben gelachen en waar 2 winnaars zijn gekozen door een echte jury!
Terwijl er al ouders stonden te wachten op hun kinderen, zongen we samen nog een lied en was het kerstdiner voorbij.

De volgende dag hebben we nog gewerkt, moesten de kerstspullen weer worden opgeruimd en was het vakantie!

Als afsluiting met het team houden wij ook altijd een kerstdiner.
De aula ziet er dan prachtig verzorgd uit met mooi gedekte tafels en sfeerverlichting. Iedereen kleedt zich netjes aan en het hele team kletst met elkaar over van alles en nog wat. Ieder jaar maak ik een eindejaarsquiz, dit jaar samen met een collega, waar men zich altijd erg op verheugt, wat voor mij als initiatiefneemster altijd super fijn is! Deze keer hadden we 6 vragenrondes over het afgelopen jaar, muziek, algemene kennis, etc.
Het was weer een succes en tijdens de quiz kijk ik altijd naar mijn team en dan ben ik zo blij dat ik daar deel van uit maak!

En dan is het nu vakantie, 2 weken lang geen vast ritme, geen kinderen en geen collega's.
Iets waar ik altijd erg aan moet wennen. De eerste dag weet ik nooit wat ik moet doen, meestal breng ik die dag lang in bed door en bedenk me dan dat vakantie hebben heerlijk is en dat ook ik hem heb verdiend. De dagen er na word ik uit mezelf nog vroeg wakker. Meestal duurt het zo'n 5 dagen voor ik uit het ritme van werken ben en in het ritme van de vakantie.

Deze vakantie bestaat voor mij persoonlijk uit het bezoeken van vrienden en familie en met een trip naar mijn geliefde stad Berlijn.
In Berlijn zal ik 2013 "wegproosten" en met een positief gevoel vooruitkijken naar 2014, zowel op werkgebied als privé.

Tot slot wens ik iedereen hele fijne feestdagen, een mooie afsluiting van 2013 en een goed 2014!


Over Susanne: 32 jaar, leerkracht groep 6 op de Dorus Rijkersschool in Amsterdam, woonachtig in deze prachtige stad, speelt gitaar, maakt graag foto’s, bezoekt concertjes in Paradiso en is graag met vrienden samen voor een wijntje en een goed gesprek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten