vrijdag 21 februari 2014

Ouderportaal van twee kanten

Ik maakte kennis met een ouderportaal door de school van Meike. Hierop worden alle belangrijke “briefjes” geplaatst, die de kinderen normaal gesproken mee krijgen en die uiteindelijk in de oud papierbak belanden na ze te hebben gelezen.

Voor het milieu is het stukken beter om zo’n ouderportaal te gebruiken. Ik was, als ouder, direct enthousiast. Ik kon via mijn mail direct inloggen en de berichten lezen. Ook het rapport van Meike kwam hier in november op te staan en zelfs de oudergesprekken moeten we hier zelf op plannen, aan de hand van een data/tijdenlijstje die de leerkracht had opgesteld. Super fijn!

Op mijn eigen school deden we inmiddels het meeste via de mail, maar soms ook nog op briefjes. Ook omdat wij dachten dat ouders de mail niet lazen. Het is maar wat ze gewend zijn natuurlijk en zo lang je briefjes mee blijft geven, zullen ze niet gewend raken aan de digitale informatie die ze van de school krijgen. Ook op onze school werd begin 2014 het ouderportaal geïntroduceerd, hetzelfde portaal als op Meikes school en zo kan ik nu van twee kanten zien hoe het werkt.

Ouders dienen zich zelf te registreren en dienen ook hun gegevens actueel te houden. Geen smoesjes meer dat ze informatie niet wisten of dat de mail niet aan komt, omdat ze hun nieuwe adres nog niet hadden doorgegeven. Of wel hadden doorgegeven, maar dat wij deze niet tijdig hadden doorgevoerd. Ouderavonden plannen ouders zelf en zo kunnen ze ook zelf rekening houden met broertjes en/of zusjes. Gemak dient de mens zou je zeggen.

En toch kom ik onvolkomenheden tegen, niet van het programma hoor, maar van de gebruikers ervan. Deze week zouden de ouderavonden zijn bij Meike op school en zoals ik in mijn vorige blog schreef ben ik super nieuwsgierig naar de resultaten die Meike tot nu toe geboekt heeft. (Inmiddels ben ik er overigens wel achtergekomen dat ze de toetsen digitaal heeft gemaakt en dat ze dit erg leuk vond om te doen). Dus toen ik vorige week nog steeds geen e-mail kreeg dat ik me moest inschrijven voor de ouderavonden, ben ik navraag gaan doen bij de juf of ik iets gemist had. Zij gaf aan dat de ouderavonden, in verband met wisseling van leerkrachten, verschoven is en dat ze die middag in de vergadering gingen bespreken wanneer ze plaats zouden vinden. Kijk en dan is het toch handiger voor ouders als dit even als mededeling op het ouderportaal was gezet.  Zo ook kwam ik er vandaag per toeval achter dat het biebpasje toch nog mee naar school moet, omdat er met kopiëren iets mis was gegaan. Ik had vanuit het ouderportaal alleen maar gelezen dat het niet meer meegenomen hoefde te worden en dus kon ik het vandaag nabrengen, omdat Meike heel graag boekjes leent. Meike had me ook steeds verteld dat het biebpasje mee moest, maar aangezien ik dit niet had gelezen op het ouderportaal zei ik steeds tegen haar dat dit sinds kort niet meer hoefde. Had ik haar maar gewoon geloofd.

Nu moet ik nog maar extra geduldig zijn wat de ouderavonden betreft en afwachten, al denk ik wel dat ik van de week de juf even naar de resultaten van de toetsen vraag. Of ben ik dan te ongeduldig??

Over Linda: getrouwd, moeder van 2 dochters, teamleider op een basisschool, lezen, koken&bakken, creatief met papier,  garen en stof, perfectionistisch, opgeruimd, georganiseerd, dol op afstreeplijstjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten